La Plataforma Social dels Salesians a Martí-Codolar al festival YoMo

Del 27 de febrer al 2 de març ha tingut lloc a la Fira de Montjuic la primera edició del Youth Mobile Festival, YoMo. A la sortida d’una de las jornades, dos dels participants del projecte a Martí-Codolar, Sergi y Reiner valoraven molt positivament l’interès que ha despertat l’esdeveniment a nivell general i explicaven que “sortim molt motivats per seguir treballant en aquesta línia enfocada en la tecnologia i la funcionalitat”.

La Plataforma d’Educació Social dels Salesians a Martí-Codolar ens hem aventurat a participar d’aquesta edició amb un estand propi muntant una activitat de robòtica, domòtica i impressió 3D. L’activitat ha estat enfocada arran del projecte “MotivaTICs” del propi centre, amb el suport d’ Informàtica El Corte Inglés, Samsung i el Districte Horta-Guinardó, que fa servir les tecnologies com a eina per estimular la motivació de joves que es troben en la recerca del seu futur. Cal remarcar que Martí-Codolar ha estat la única entitat d’educació social amb estand propi al festival.

Enguany hem realitzat al festival una sèrie d’activitats consistents en una lluita de robots i demostracions de domòtica i impressió 3D. El premi pels guanyadors o guanyadores ha estat un objecte fabricat per la impressora 3D al mateix moment. El que realment li ha donat valor a l’activitat és que durant els quatre dies han anat passant joves del propi centre a donar un cop de mà als educadors en el desenvolupament de l’activitat. Els i les joves han estat escollits dels projectes UEC, PFI d’instal·lacions elèctriques, Centre Obert i el grup de robòtica.

Com a dades rellevants comentar que han participat activament de l’activitat més de 500 infants i joves i més de 2.000 persones han passat per l’estand per veure el nostre projecte.

Ens emportem una experiència realment molt satisfactòria que, de ben segur, l’any vinent estarem disposats a repetir perquè creiem que les entitats d’educació social necessitem tenir visibilitat en aquest tipus d’espais.

Text extret de la pàgina web dels Salesians