53 ulleres graduades gràcies a Fundació Etnia Barcelona

El passat divendres 17 de Febrer la Fundació Etnia Barcelona va portar un gabinet òptic al nostre centre obert. Els 120 infants i joves del nostre centre van tenir l’oportunitat de gaudir de manera gratuïta d’una revisió òptica.

Aquesta fundació neix amb l’objectiu de proporcionar atenció òptica, aportant assistència a les famílies mes vulnerables i aconseguint així que cadascuna d’elles accedeixi a una millor visió, millorant la seva qualitat de vida. Aquesta acció solidària forma part del projecte “Et mirem els ulls”, l’objectiu del qual és que tothom disposi d’una bona visió; ja que és fonamental per a un correcte desenvolupament físic i educatiu especialment en els nens i nenes.

El dia d’abans, es va fer una sessió informativa i de sensibilització amb les famílies sobre la importància d’una bona salut visual, indicadors i símptomes per detectar problemes visuals i consells de prevenció de la visió.

La fundació Etnia Barcelona va  convertir  les sales del nostre centre en un circuit de diferents proves òptiques. Els infants i joves anaven passant per un selecció de diferents proves en les quals, els òptics determinaven la graduació que necessitava cada infants i joves. A tots se’ls va revisar l’agudesa visual, es van utilitzar el refractòmetre i frontal en cas de portar ulleres, a més de la visió del color i la visió binocular.

Es van preparar uns mostraris amb les ulleres d’Ètnia Barcelona perquè cada nen i nena que necessités unes muntures tingués l’opció de triar les que més els agradés i al mateix temps, es van recollir les prescripcions òptiques.

Finalment, van ser 53 infants i joves als quals se’ls va detectar necessitats òptiques i la Fundació es va comprometre a parlar amb dues òptiques del barri per a que facin l’entrega de les ulleres graduades de manera totalment gratuïta. El lliurament de les ulleres una vegada graduades ja s’ha realitzat, gràcies a Optica Visió i  Optichic Carmel.

Totes les revisions van ser realitzades per un equip format per estudiants de la Facultat d’òptica/optometria de Terrassa com a professors de la mateixa, 4 òptics voluntaris de Barcelona i voluntaris de les empreses Ètnia Barcelona i Essilor.

Les famílies  i els educadors/es valoren de manera molt positiva l’oportunitat que ens ha donat la Fundació Etnia Barcelona. Ha estat una tarda en la que tots hems gaudit amb molta il·lusió d’aquesta experiència gràcies a la solidaritat dels voluntaris i voluntàries que han col·laborat.